Минчев загрижен: Мислехме да се откажем от Суперкупата

снимка: lap.bg

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев сподели, че ръководството е обмисляло вариант тимът да се откаже от двубоя за Суперкупата при мъжете срещу шампиона Лукойл Академик. Точно това стори Хасково 2012 при жените, които нямаше как да излязат срещу Монтана. Причините, които изтъква Минчев, са многото контузии и здравословни проблеми в състава на вицешампионите. Въпреки това обаче, Берое ще играе срещу "студентите" в неделя по време на "Баскетболния ден".

"Ние сме все още в процес на сработка. При нас е същото положението като в Лукойл. Нямаме нов треньор, но почти целият отбор е нов. Определено и двамата треньори можем да кажем, че времето, което сме имали за подготовка, не е достатъчно. Специално за моя отбор, да призная, не знам какво точно трябва да очаквам, защото от самото начало на годината имаме страшно много проблеми. Даже ми беше близо мисълта и ние да се откажем поради доста проблеми и контузени състезатели, но смятам, че щеше да бъде много голямо разочарование за всички. Надявам се тези, които имат здравословни проблеми в нашия отбор, да могат все пак да вземат участие и колкото сме тренирали, а то е доста малко, да изиграем един добър мач. Все пак е един двубой и всичко може да се случи", сподели своите притеснения наставникът и на българския национален отбор.

Двубоят за Суперкупата между Лукойл Академик и Берое е на 17 септември (неделя) от 19:00 часа в столичната зала "Универсиада".