Минал през Валенсия подписа с ЦСКА

Бившият младежки национал на Испания Стивън Сънди (вляво на снимката) е новото попълнение на ЦСКА. Въпреки че е защитавал цветовете на „Ла Фурия“, футболистът е от Нигерия и е подписал договор за 2 години и половина с „армейците“.

Халфът, чийто прякор е Съни, изнервил докрайност ръководството на „червените“, защото опитал да ги изнудва, за да си издейства възможно най-добри условия, което и проточило преговорите със седмици.

В крайна сметка ЦСКА се е преборил за подписа на нигериеца с останалите клубове, които са имали интерес към него, като той най-накрая ще облече червения екип. Сънди бе желан на стадион „Българска армия“ още през лятото, но тогава той предпочете да премине в израелския Бней Сахин, защото в ЦСКА ситуацията бе кризисна.

Сънди е участвал на Световно първенство за младежи до 20 години с Испания, като има и 1 мач за националния отбор на Нигерия. Той започва кариерата си в нискоразредния испански Поли Ехидо, преди да премине във Валенсия през 2007-ма година. За "прилепите" той записва 10 мача и се задържа в елитния клуб до 2011-та, макар да е пращан под наем през това време.

Сънди е защитавал цветовете още на Осасуна, Бетис и Нумансия, преди да заиграе в Бней Сахин. Той се превръща в петото ново попълнение на ЦСКА от началото на сезона след привличането на Тони Силва, Здравко Илиев и юношите Васил Попов и Пол Александров.