Мико донесе втора победа на България за Купа "Дейвис"

България поведе с 2:0 победи срещу Исландия и си осигури втори успех в Група III за Купа "Дейвис" в зона Европа на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив.

Димитър Кузманов разгроми с 6-1, 6-1 Антон Магнусон за 1 час и 8 минути игра. Този успех гарантира победата на нашите момчета още преди срещата на двойки. По-рано днес Александър Лазов се наложи с 6-1, 6-1 над Егил Сигурдсон.

Утре от 11:00 ч. България ще играе срещу Македония в спор за първото място в групата и участие във финалната среща за промоция в събота.

За изкачването в по-горна група нашите разчитат на Димитър Кузманов, Александър Лазов, Васил Младенов и Адриан Андреев. Капитан на националите е Тодор Енев. България е в предварителна група "А" заедно с отборите на Македония, Исландия и Албания. В другата среща от групата Македония победи Албания и записа втори пореден успех.

От тази година отборите от група III на зона Европа са разделени в две групи и в Пловдив участват общо осем отбора. В група "B" попаднаха тимовете на Андора, Кипър, Монако и Сан Марино, пише tenniskafe.com. 

Победителите от двете групи ще играят финал за промоция в горната група. Финалната среща е в събота от 11:00 часа.