Михайлов нито потвърди, нито отрече за проблеми с лиценза на ЦСКА

снимка: Булфото

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че няма индикации някои клубове от А група да прекратят участието си на полусезона. Той заяви, че първенството е интересно, а многото мачове са инициатива на клубовете.

"Мисля, че БФС работи добре през отиващата си година. Завършихме стадиона на централата в Правец, а след Нова година започва строежът и на очакваната от дълги години база в Бояна. И представянето на Лудогорец в турнирите на Европа е черешката на тортата за мен", коментира Михайлов.

Зададен му беше въпрос за лиценза на ЦСКА, финансовото състояние на червения клуб и евентуалните проблеми, с които могат да се сблъскат те. Но за момента нямало данни, че ще се появят проблеми. Финансовото състояние на отборите се оповестява на 31-и март, но за периода до 31-и декември предходната година.

"И да имаме данни за ЦСКА към момента, няма да ги кажем. Относно състоянието на стадионите, искам да подчертая, че повечето от съоръженията са държавна собственост. Единствено Славия притежава на 98 % своя стадион, като 2 % са на компанията Софийски имоти.

Има клубове, където собствениците са хора с възможности и те правят доста добри неща, като мога да дам примери с Лудогорец, Ботев, Черноморец. Но в сравнение с преди години, сега базата е доста подобрена", каза още президентът на БФС, цитиран от БТА.

Той се спря и на финансовото състояние на родната футболна централа, като призна, че има спонсори, които се оттеглят заради кризата, но трима от благодетелите остават такива и за догодина.

"Бюджетът ни стигна за всички прояви на БФС. Разбира се, много ни помогна и това, че УЕФА изплати предсрочно транша за правата за националните отбори. Но едно нещо не може да се отрече - условията за работа и подготовка са като на Германския футболен съюз", завърши Борислав Михайлов.