Михайлов към колегите си от Изпълкома: Кажете си нещата в очите

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов разпространи свое изявление, в което призова всички свои съотборници от САЩ 94, някои от които понастоящем и членове на Изпълкома на БФС, да престанат тази “дискусия” чрез медиите.

Михайлов визира войната на думи, избухнала след освобождаването на националния селекционер Любослав Пенев миналата седмица. Според президента на футболната ни централа изговореното и изписаното е недопустимо и призова действащите лице да си кажат нещата очи в очи.

Борислав Михайлов посочва, че според него няма нищо по-нормално от това даден треньор да бъде освободен, след като няма липса на резултати и не е изпълнил поставените му цели.

Ето и позицията на Борислав Михайлов, която публикуваме без авторска намеса:

"Изминаха 10 дни от европейската квалификация на националния отбор с Малта. Равенството на практика лиши България от шансове за класиране на Евро 2016. Няма нищо по-нормално от това селекционерът на националния отбор да бъде освободен, след като във втора поредна квалификационна кампания не успява да постигне целите, които са му поставени.

Изговореното и написаното през последните 10 дни по този повод е недопустимо. Като президент на Българския футболен съюз категорично заявявам, че не приемам нито езика, нито аргументите, използвани в тази “дискусия”. Като капитан на този отбор най-официално призовавам всички свои съотборници от САЩ’94 да престанат да си говорят през медиите. Кажете си нещата в очите, както сме го правили неведнъж в съблекалнята навремето. Но се придържайте към футболните аргументи, а не към личните обиди и клюки. Защото отдавна вече не сме футболисти, ролята ни е съвсем друга. Като членове на Изпълнителния комитет, всички ние трябва да си казваме, каквото имаме да казваме, на заседания, а не през вестниците.

Преди три години старши-треньорът и неговият щаб бяха избрани с единодушно решение на членовете на Изпълкома. Сега са освободени отново единодушно поради липса на резултати. Това е част от футболното всекидневие, но не е повод за разправии по медиите. Европейската практика е друга. И докато аз съм президент на БФС, избран от конгрес, ще се придържам към нея.

Борислав Михайлов,
Президент на Българския футболен съюз"