Меси поискал трансфер на Агуеро, за да остане в Барселона

снимка: БТА/AP

Очаква се съвсем скоро звездата на Барселона Лионел Меси да подпише новия си договор с Барселона, който вероятно ще го направи най-високоплатеният футболист на планетата.

За да стане факт контрактът обаче аржентинският нападател е поставил интересни условия на каталунците. Той е поискал Барселона да направи класна селекция, която да позволи на тима отново да се бори за статута на най-добър отбор в света, пишеsport.es.

Тази теза е застъпил агентът на аржентинеца и негов баща – Хорхе Меси. Той се е срещнал с ръководството на Барселона и е посочил като евентуален бъдещ трансфер Серхио Агуеро, който е близък приятел и съотборник на Меси в националния тим.

Нападателят е ходатайствал и за друг свой приятел – стражът Хосе Мануел Пинто, който трябва да получи предложение за нов контракт.

Именно желанието на спортния директор на Барселона Андони Субисарета да изхвърли Пинто през лятото е една от причините отношенията между него и Меси да захладнеят.

Двете страни ще се опитат да приключат преговорите в най-кратки срокове, за да може играчът да се концентрира върху подготовката си за Световното първенство по футбол в Бразилия.