Мертезакер: Чех е истински лидер

снимка: БГНЕС/EPA

Капитанът на Арсенал Пер Мертезакер сподели, че стражът Петър Чех се е превърнал в ключова фигура за тима. Чехът се присъедини към отбора от Северен Лондон през лятото от състава на Челси, като с изявите си помогна много за доброто представяне на „топчите” от началото на сезона. В съботната победа над Суонзи с 3:0 Чех записа шестата си чиста мрежа във Висшата лига.

„Всички знаем, че дори да се открие добра възможност за гол пред противника, Чех ще се намеси. Той е от този тип футболисти, които могат да спасят деня. Това определено дава на всички огромно самочувствие, не само на централните бранители. Според мен начинът му на ръководене на защитата е това, което го прави толкова важен за нас. Той безспорно е един от нашите лидери – позиция, която напълно заслужава. Въпреки че винаги се представя на високо ниво, неговата мотивация и глад за успехи не са променили. Той ни дава именно тази стръв, тази амбиция, от която се нуждаехме”, допълни Мертезакер.

След 11 изиграни кръга Арсенал заема втората позиция в класирането на Премиърлийг с актив от 25 точки, колкото има и лидерът Манчестър Сити.