Менте изнудва Гонзо за 350 хиляди лева

снимка: Булфото

Новият спортен директор на Левски Георги Иванов – Гонзо тръгна по стъпките на един от предшествениците си Наско Сираков и започна да къса договорите на футболистите, които разочароваха с представянето си на терена, но пък получават огромни месечни възнаграждения.

Заради финансовите си проблеми и глобата от УЕФА в размер на 200 хиляди евро Левски е принуден да свие бюджета наполовина и Гонзо вече се раздели с трима от „богаташите“ в отбора – Кристовао Рамос, Рафаел Бастос и Ларсен Туре.

Кевин Брю е поредният трансферен провал на „сините“, с когото Георги Иванов се опитва да прекрати отношения, но французинът не желае да се сбогува със заплатата си, която е близо 30 хиляди лева.

В сутрешния блок на ТВ7 Георги Иванов разкри, че мениджърът на Брю е поставил условие, при което клиентът му ще се съгласи да разтрогне договора с Левски – да му бъдат изплатени всички заплати до края на контракта, който изтича през юни 2015-та година.

Привържениците на Левски могат да изтълкуват поведението на Брю като наглост, но на практика той не прави нищо незаконно или нередно и се възползва от факта, че има действащ договор и няма защо да прекратява по взаимно съгласие.