Мениджърът на Вила засипа Тонев с комплименти

снимка: Guliver/Getty Images

Въпреки, че често е критикуван от фенове и журналисти, българското крило на Астън Вила Александър Тонев получи комплименти от най-важния за него човек в случая - неговия мениджър Пол Ламбърт.

Юношата на ЦСКА все още търси своя първи гол във Висшата лига, като често техничарят прекалява в опитите си да намери мрежата, за което и най-често получава критика.

Самият Пол Ламбърт призна, че Александър Тонев има проблем с егоистичната игра, но добави, че е повече от доволен от потенциала, който той демонстрира.

"Алекс е бърз като светкавица. Понякога той прави грешки, но запасите му от енергия са много, много високи", сподели мениджърът на Вила.

"Понякога е нужно повече време за новите попълнения, за да покажат това, което се очаква от тях. Аз обаче нямам проблеми с това, което Тонев демонстрира за момента".

"Алекс притежава всичко, което някой би искал от един футболист. Той е силен и с двата крака, силен и бърз е, като умее и да центрира топката", каза още Пол Ламбърт.

Мениджърът на бирмингамци добави, че българинът се представя отлично в тренировките на тима, но в мачовете може би прегаря в желанието си да впечатли.

"Той бележи всеки ден в тренировките. Тогава просто знаеш, че ще уцели целта и с двата крака. Но в мачовете може би малко прегаря. Мисля, че е въпрос на време, преди той да отбележи някой гол-красавец. Алекс става все по-добър и сме уверени, че той ще направи силно впечатление с екипа на Астън Вила. Той е специален талант", завърши Пол Ламбърт.