Менди поиска прошка, феновете и Томов не му я дават

снимка: Булфото

Бившият защитник на ЦСКА Джаксън Менди използва социалната мрежа Фейсбук, за да поиска прошка от феновете на „армейците“ за начина, по който напусна клуба през лятото на 2014-та година.

Тогава Менди подведе треньорското ръководство, че е контузен и просто си събра бягажа и напусна лагера в Боровец, за да подпише с Литекс броени дни по-късно. Менди вече е свободен агент, след като разтрогна с „оранжевите“ и пожела да се върне на стадион „Българска армия“.

"Направих голяма грешка като напуснах тима. Решението ми обаче няма нищо общо с феновете на клуба, имах недоразумение със служители на ЦСКА. Знам, че разочаровах феновете на отбора, но мъжете правят грешки.

Искам прошка, но вие, феновете, сте свободни да не ми я дадете. ЦСКА никога не е напускал сърцето ми. Искам да се върна в ЦСКА и да стана шампион", пише в съобщението на Менди във Фейсбук.

Фракцията „Офанзива“ е категорично против връщането на Менди, когото определя като „предател“. Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов също няма намерение да използва пак услугите на французина.

"Няма как да се преглътне обидата на Мен­ди. Ще уроня собствения си престиж, ако го върна", казал е Томов, според ”Тема спорт”. Самият той заяви пред журналисти, че същест­вува сериозен проблем между ръководството и бранителя, но не уточни дали играчът ще подпише с клуба.