Мегаскандал: Владо Николов се разсърди на вестник - вижте защо ще ги съди до дупка!

снимка: Булфото

Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов отвърна с отворено писмо на вестник "7 дни спорт", който написа, че диагоналът е замесен в афера с уговорени мачове. Николов изложи своите доводи и обяви, че ще съди изданието.

Ето отвореното писмо на Владимир Николов:

Извинявам се на всички, че ги занимавам с мен и проблемите ми с вестниците. Имал съм ги през годините, ще ги имам и занапред. Най-вероятно, защото не съм безличен. Но този път не мога да мълча, тъй като се посяга на едно партньорство, благодарение и на което децата в нашето волейболно училище могат да получават БЕЗПЛАТНИ екипи, БЕЗПЛАТНИ анцузи, БЕЗПЛАТНИ топки, БЕЗПЛАТНИ мачове в зала "Христо Ботев", а скоро и БЕЗПЛАТНИ такива в "Арена Армеец"! Поел съм ангажимент към тези деца, към родителите им, застанал съм с името си зад един проект, на който се радвам, че повярваха вече хиляди. Затова не мога да остана безмълвен.

Днес вестник "7 дни спорт" ме е вкарал в "скандална афера със залози"! Щях само да подмина "сензацията", да вкарам в съда хората, които са я написали, да ги осъдя, а парите да инвестирам в откриване на нови класове на училището. Ще го направя и сега! Но преди това съм длъжен да обясня на милионите фенове на волейбола, на десетките хиляди мои последователи във Фейсбук за какво става дума.

От този сезон най-добрата българска бет-компания "Ефбет" е спонсор на ВК Левски София и стратегически партньор на нашето училище. Всеки човек, който ние приобщим към "Ефбет" е бонус за нашето училище, защото част от инвестираните от него суми, се заделят за школата ни. И това лесно може да се види от банера, над който са моите прогнози. Те са част от нашето партньорство с"Ефбет". Затова и аз като лице на цялата кампания давам прогнозите си на моята страница. НО! Давам прогнози за ПОБЕДА на моя отбор! В което няма нищо укоримо. Най-малкото, защото само от сутринта моите адвокати извадиха над 200 (!) прогнози на футболисти във вестник "7 дни спорт" как ще завършат мачовте на ТЕХНИТЕ отбори. Защо един футболист може да участва в игра на вестника и да даде прогноза, без това да е АФЕРА, а когато го прави Владимир Николов в името на кауза каквато е волейболното училище за стотици деца, изведнъж подобно нещо се превръща в СКАНДАЛ!?

Може би отговорът се крие в един други въпроси, които са НАИСТИНА СКАНДАЛНИ, които изобличават желаещите да ме забъркат в скандал: Кой български вестник бе осъден от Йордан Лечков, затова, че го изкара наркоман?

Кой български вестник получи "Златен скункс", затова, че нарече играчи на ЦСКА "негри"?

Кой български вестник е съден в момента от ръководството на шампиона на България?

Кой български вестник е пред осъждане от български национал, защото го е обвинил, че е продал мач?

И може би трябва да добавя още един въпрос: Кой български вестник ще бъде осъден затова, че спретна "Афера" на гърба на Владимир Николов?

Извинявайте, но аз журналистически кетъринг няма да подсигурявам!

ПОДПИС: ВЛАДИМИР НИКОЛОВ