Мега звезда отсече: Гуардиола е расист

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сензационно бе обвинен в расизъм от своя бивш футболист Яя Туре, който напусна клуба след изтичането на договора си.  Котдивоарецът заяви, че специалистът има особено отношение към африканските футболисти, които пренебрегва за сметка на други и причината за това е цвета на кожата им. 

"Искам да разбия мита за Гуардиола. Имах усещане, че той се отнася към мен като към съперник и правеше всичко, за да съсипе последния ми сезон. Той определено бе жесток с мен" заяви Туре пред "Франс Футбол", цитиран от gol.bg. 

"Мислите ли, че би постъпил така с Андрес Иниеста? Стигнах до извода, че причината за това различно отношение е цвета на кожата ми. Не мисля, че той се отнася по еднакъв начин към африканските футболисти, с които винаги е имал проблеми, където и да е бил" изтъкна халфът. 

"Естествено той е твърде интелигентен, за да бъде хванат, а и никога няма да го признае. В деня обаче, в който пусне в състава си петима африканци, обещавам да му изпратя торта! Пеп иска да доминира и да разполага с играчи, които му целуват ръка. Аз не приемам подобни отношения. Уважавам треньора си, но не и такова нещо" каза още Туре, чийто думи със сигурност ще предизвикат сериозен отзвук.