Медиите в Италия: Лацио, какво направи?

снимка: БТА

Българският Лудогорец впечатли цяла Европа с представянето си в турнира Лига Европа.

Шампионът на България направи драматично 3:3 срещу Лацио пред повече от 30 хиляди зрители на стадион „Васил Левски“.

Медиите в Италия обръщат сериозно внимание на грешките на вратаря Федерико Маркети. Също така те не спестяват и критиките към защитата на римския клуб.

Колегите в италианските издания се изказват много ласкаво за публиката и Лудогорец. „Силата на отчаянието“ е вдъхновила играта на футболистите след втория гол.

Gazzetta Dello Sport:Маркети обърка всичко и Лацио се сбогува с Европа

Лудогорец и Лацио направиха 3:3, Лацио отпада въпреки Кейта и Перея.

Ужасна обида за Лацио, но отбора сам си е виновен. В София италианците бяха близо до чудото след 0:1 в Рим. Вкараха бърз гол и бяха напред в резултата, но изпаднаха в колапс през втората част. Лудогорец подпомаган от публиката и силата на отчаянието успя да изравни. Дори Клозе направи 3:2 за да се случи това бедствие в защитата две минути преди края

Corriere dello sport: Пълна подигравка в България. Лацио, Елиминиран! Лацио три гола не са достатъчни. Българите не се предадоха в нито един момент. Изоставаха с два гола и се върнаха. След това Клозе даде предимство на Лацио, но

UEFA: Лудогорец възкръсна от мъртвите, за да повали Лацио.

Tuttosport: Лацио какво направи. В София момчета на Еди Рея играха добре до финалните минути на мача.

La Stampa: България фатална за Лацио. Чао Лига Европа. Луд Лацио можеше да се класира напред, но грешките в защита накара тима да страда.