Майкъла разкости Левски, Любо Пенев и младите таланти

снимка: lap.bg
Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла даде интересно интервю пред Студио "Дерби", в което засегна интересни теми, касаещи българския футбол, кръвния враг на "червените" Левски, кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС и съвременните млади футболисти. 

"Стадион "Българска армия" трябва да се бутне и на негово място да се направи нов, но да е качествено, а не като в Левски. Не знам дали ви направи впечатление, но вчера гледам, че всички в Сектор "В" са със сини дъждобрани. Сигурно им ги дават безплатно, защото Левски няма козирка. Това е един несериозен продукт, който тръгнаха да правят в Левски. Когато тръгваш да правиш нещо, го направи като хората", започна Майкъла. 

"Младите футболисти не си общуват, а си говорят по телефоните. Те нямат никакви стойности, никакъв морал и идеали. Нямат мечти. Ако нямаш мечта да биеш Байерн (Мюнхен), Реал или Ливърпул, каква ти е мечтата? Да биеш Верея или Монтана? Това им е мечтата. Да вземеш 1000 лева и да идеш на бар. Трябва да имаш амбиции и да искаш да побеждаваш. Когато минеш през стадиона, на която врата пише ЦСКА, ти си шампион. Ако не си настроен, че ти си най-добрият, тогава нямаш място там. 

Футболистите нямат чувството да бъдеш голям. Паро Никодимов ме е гонил и ми е налагал наказания. Контролните ни срещи бяха по-тежки от официалните мачове. Беше готов да убиваш за мястото си в отбора. Преди имаше условия, дават ти жилище и живееш нормално. Това сега го няма. За 1000 лева какво можеш да направиш? Не можеш да си платиш храната и парното. С тази криворазбрана демокрация това е положението. Сега гледам, че тепърва започваме да градим нещо", коментира Илиев ситуацията при по-младите футболисти. 

"Мисля, че подведоха Любо Пенев. Той е една от легендите на България и ЦСКА. Щом ЦСКА не застана зад него, той трябваше да се откаже. Той нямаше никакъв шанс и това го знаеше добре. Щом клубът, който те е създал, не застане зад теб, нямаш шанс. Кой излезе да го подкрепи? Някакъв отбор от четвърта дивизия от някакво село, което не знае никой дали съществува. Той не е подготвен за този пост. Любо Пенев няма екип. Несериозно е с двама души да иска този пост. Несериозно е да вземеш левскар в своя екип. Това няма как да стане. В ЦСКА мразиш две неща - Левски и юношите на Левски. В Левски е същото, но уважаваш съперника си. В момента те не се уважават. Няма шанс да обединиш Левски и ЦСКА. Между две животни, които винаги са били на върха, няма побратимяване. Няма как да обичаш Левски. Наско Сираков и Боби Михайлов са ми големи приятели, но всичко свършва, когато стъпим на терена. 

Спас Русев е единственият, който дава шанс и оставя треньора да работи. Досега такъв българин щеше да е изгонен от Левски и ЦСКА. Домусчиев отиде в Разград и показа как се прави бизнес и как се изваждат пари от футбола. Делио Роси е сериозен треньор и в България не сме дорасли за такъв човек. Ако му се даде шанс, Левски ще подобри представянето си. Ако върнат Емил Велев - Кокала, Левски ще играе много по-добре, защото познава българския футбол. Левски има много добри футболисти чужденци, но не могат да се напаснат. Ако не са Левски и ЦСКА, на кой отбор ще дойдат повече от 300 души? И в Разград са 300 души публика", завърши Майкъла.