Майкъл Джордан смени президента на Шарлот Хорнест

Собственикът на Шарлот Хорнетс - Майкъл Джордан-Въздушния изненада баскетболния свят с любопитно решение. Той назначи за президент и генерален мениджър една от легендите на Лос Анджелис Лейкърс Мич Къпчак. 63-годишният специалист заменя на поста Рич Чо, чийто договор изтече и няма да бъде подновен.

"Щастлив съм да се присъединя към Шарлот. Искам да благодаря на Майкъл Джордън за предоставената възможност. Разбирам колко важен е този спорт за града и за щата. Уверен съм, че всички ние ще изградим един отбор победител, с който всички фенове ще се гордеят", каза Мич Къпчак, който беше освободен от Лейкърс през февруари 2017 година.

Уволнението на Къпчак от Лейкърс предизвика сериозни полемики, тъй като от клуба бяха обявили, че договорът му ще бъде удължен с „много години“. Къпчак е трикратен шампион с Лейкърс и олимпийски шампион със САЩ през 1976 година. Ролята му на ръководител в Лейкърс обаче е много по-голяма - той изкара в клуба 17 години и бе част от последните четири шампионски титли.