Майкъл Брадли тичал най-много от всички на Мондиал 2014

снимка: БТА/AP

Дефанзивният полузащитник на отбора на САЩ Майкъл Брадли излезе начеро в класацията за играч, който е навъртял най-голям километраж на Световното първенство 2014.

След груповата фаза той има 38 километра на сметката си, докато халфът на Чили Марсело Диас има малко над 36. Други трима футболисти са с по 35 километра в личния си актив.

"Аз съм много, много доволен от представянето на Майкъл до момента. Знам, че има още запаси в себе си, а и феновете го личат. Дори при загуба от Германия те скандираха името му, коментира селекционерът на янките Юрген Клинсман.

Брадли, който играе за Торонто в Мейджър-лигата, не се колебае, когато трябва да влиза здраво на противниците, а особено ясно се запомни битката му с португалеца Едер при равенството 2:2 в група G.

26-годишният футболист и син на предишния национален селекционер- Боб Брадли, който за последно води отбора на Египет. И като всеки американски спортист, е завършил Университет, а дипломата му дава и втора опция в живота извън футбола.

"Не искам да говоря за себе си, но и на тренировките момчетата, особено Клинт Демпси, се шегуват с влизанията ми. Не знам кога съм бил най-остър, но задачата ми е да давам най-доброто от себе си, каза самият играч, цитиран от БТА.