Майката и братът на Стоичков на крака при Бербо

Книгата ми ще се хареса на младите, които тепърва тръгват в живота и имат амбицията да успеят, каза големият български футболист Димитър Бербатов на официалното представяне на автобиографията си „По моя начин“ в книжарница в МОЛ Пловдив. Бербо бе посрещнат от над 200 свои почитатели, чакащи за автограф, както и от легендата на Локомотив Христо Бонев - Зума, майката на Христо Стоичков – Пенка и братът на Камата – Цанко Стоичков.

С книгата си искам да покажа още, че младите могат да научат много от спорта и да го приложат в техния живот или ситуациите, в които изпадат. За мен футболът е изкуство. Така съм се опитвал да го играя, да го представя и да го опиша в книгата си. Разбира се всеки играе футбол по свой начин, но това е моят начин и съм го обяснил в автобиографията си. Надявам се хората, които ги привлича този тип футбол – да намерят това, което търсят в книгата, каза още Бербатов.

Писането на книгата бе дълъг процес, имах идея за нея още докато играех в Манчестър. Някои мои колеги издадоха автобиографии, но аз бях твърде млад и не виждах смисъл. Сега – в края на активната ми кариера, смятам че е най-удачния момент да разкажа всичко. Отне време, труден процес, но съм много доволен, завърши Димитър Бербатов, след което започна да раздава автографи на феновете.