Майк Тайсън върна отхапаното ухо на Холифийлд

снимка: youtube.com

Едва ли има човек на земята, който поне малко да не е запознат с просволутия инцидент между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд на 28 юни 1997 година.

Тогава двамата велики шампиони се изправят за втори път един срещу друг, след като Железния Майк бе загубил първия двубой. И вторият мач не протича добре за Тайсън, който отново е доминиран от своя съперник, макар и с много клинчове и не дотам спортменска игра от страна на Холифийлд. Нервите на Животното не издържат и в третия рунд той на няколко пъти ухапва опонента си по ушите, единият път от които - повече от сериозно.

С времето Тайсън и Холифийлд успяха да изгладят отношенията си, а фамозната сцена стана част от сценарий на изключително атрактивна реклама.

Компанията за кецове и спортна екипировка Foot Locker включи двамата боксьори в последния си рекламен клип, като в него Железния Майк демонстративно връща "отхапаното" ухо на Ивендър Холифийлд.

"Съжалявам, Ивендър. Това е ухото ти", казва Тайсън, когато почуква на вратата на Холифийлд.

В рекламата участие взима и легендарният баскетболист Денис Родман, който си купува еднопосочен билет за една от любимите си дестинации напоследък - Северна Корея.