Матс Виландер: Григор ще бъде близо до победа на Ролан Гарос

Мисля, че Григор Димитров ще бъде близо до победа на „Ролан Гарос“. Да, тук са Рафа Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, но бих поставил веднага след тях Григор и Доминик Тийм“, коментира Матс Виландер в рубриката си „Гейм, Сет и Матс“ по Евроспорт.

Тенисът има нужда Григор Димитров да спечели турнир от Големия шлем, защото е удоволствие да го наблюдаваш как играе. Той има страхотно присъствие на корта, въпреки че понякога се разконцентрира, което е нормално. Григор дава всичко от себе си и е атрактивен играч“, допълни бившият номер едно в света и трикратен победител на „Ролан Гарос“.

Според анализатора на Евроспорт Григор Димитров е изпълнил перфектно плана си за първия мач срещу представителя на домакините Стефан Робер, спечелен от българина с 6:2, 6:3, 6:4. „Това, което съм забелязал при него е, че той играе няколко точки дефанзивно, след което изиграва няколко атакуващи. Никога не комбинира тези два стила“. Според Виландер Григор вече е наясно какво иска да постигне. „Изглежда, че се опитва да играе колкото се може повече форхенд, старае се да диктува точките колкото се може по-често и през голяма част от мача запазва хладнокръвие“, изтъкна експертът на Евроспорт.

„Ролан Гарос” се излъчва по Евроспорт 1 и Евроспорт 2 от 28 май до 11 юни. Общият обем на преките предавания ще надхвърли 170 часа.

Част от програмата на Евроспорт след приключване на последния мач за деня е коментарното студио „Гейм, сет и Матс”, в което трикратният шампион на „Ролан Гарос” Матс Виландер анализира случилото се на турнира. Специално участие с рубриката си „Комисионерът” има и легендарния Джон МакЕнроу.