Матей Казийски близо до завръщане в националния след тайни преговори

снимка: volleywood.net

В ход е операция за връщането на Матей Казийски в националния отбор по волейбол. Най-добрият български състезател се е срещнал с инж. Данчо Лазаров в началото на месеца, но за разговорите знаят ограничен кръг хора от най-близкото обкръжение на президента на федерацията, пише 7 дни спорт. По техните думи срещата е минала неочаквано добре.

Данчо Лазаров е предложил на Казийски да се върне в националния отбор за световното първенство през 2018 г., на което България е домакин заедно с Италия. Нещо повече - президентът на БФВ е сложил на масата и въпроса за националния селекционер. Пламен Константинов има договор до 2018 г., но нито резултатите, нито отношенията в отбора могат да гарантират оставането му на поста.

Както е известно, миналото лято Казийски категорично отказа да се върне в тима, въпреки че Константинов го увещаваше настойчиво. В крайна сметка посрещачът не отиде и на двете срещи с треньора. 

Матей напусна "А" отбора непосредствено преди олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тогава той заяви, че причината да не играе за България е начинът, по който се управлява федерацията. На пръв поглед Матей подкрепи треньора Радостин Стойчев, който беше уволнен, след като националният отбор загуби от Германия полуфинала на олимпийската квалификация в София.

Според близки до Казийски обаче позицията му е била лична. Въпреки че не е национал вече 4 години, Матей следи отблизо процесите в отбора. Той е гледал всички мачове на България в Световната лига това лято, въпреки че някои от тях започваха в 3:30 през нощта.