Матеус с разкритие за уговорени мачове

снимка: Guliver/Getty Images

Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус направи скандално разкритие във връзка с уговорени мачове.

Във своята автобиография германецът сподели, че когато е бил начело на сръбския Партизан (Белград), отборът участвал в уговорен мач. Става дума за сезон 2002/2003, когато от Партизан губия с 0:1 от Рад, за да върнат услуга на тима.

„В съблекалнята след мача треньорът на вратарите ми каза, че два часа преди началото на срещата залаганията са били спрени, защото хората са усетили, че нещо не е наред“, заяви Матеуис.

„Бях шокиран. Влязох в съблекалнята. Повечето от играчите си бяха взели души и се приготвяха да се прибиран. Един от тях, на когото имах вяра, накарах да остане“, продължи легендата на германския футбол.

Попитах го: „Можеш ли да ми кажеш какво се случи днес?“, а той ми отговори: „Преди две години играхме с тях. Имахме нужда от точки, за да станем шампиони. За тях мачът беше без значение и ние спечелихме. Сега те са изправени пред отпадане и тимът им се нуждае от точки. Това бе приятелски жест, договорен от двете страни.“

Отговорът на Матеус пък бил саркастичен: „Знаеш ли, следвашия път ме предупреди, когато трябва за загубин. Тогава няма да съм толкова разстроен.”