Марков за базите: Наемите са огромни, все едно плащаме за "Олд Трафорд"

снимка: БГНЕС

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков се оплака от високите наеми, които "червените" плащат, за да използват базите на "Армията" и "Панчарево". Легендата на "армейците" сподели, че изглежда така сякаш ЦСКА плаща, за да играе на "Олд Трафорд". Той каза, че сумата за наемите е много по-висока от тази за другите столични тимове и очаква решението на Министерството на младежта и спорта, за да могат да се вложат средства за ремонти и за селекция.

"Очакваме решението на ММС, за да получим базите на преференциални условия, които са по-добри от сегашните. Това обаче не зависи от нас, въпреки желанието ни въпросът да бъде по-скоро разрешен, за да продължим с развитието на тези бази. ЦСКА е единственият клуб, който плаща наем за ползване на базите си! Това са едни много сериозни суми, а ние не плащаме наем за "Олд Трафорд". 

Помните в какво състояние беше нашият стадион, както и базите преди реконструкциите. Нашите собственици трябваше да започнат от абсолютната нула и да влагат значими средства, за да може базите в момента да се използват. От няколко месеца мъжкият отбор на ЦСКА вече тренира в Панчарево. Идвали сте там и знаете, че ръководството е направило сериозни усилия за възстановяването на базите. Под преференциални условия имам предвид този наем да бъде в реални измерения, защото сме поставени в неблагоприятна конкуренция спрямо останалите отбори от София. 

Трябва да плащаме тези пари, вместо те да отиват за нашите отбори. Затова казвам, че тези наеми трябва да бъдат реални. ЦСКА плаща сериозни средства всеки месец за ползването на базите. Искаме този въпрос да се реши, защото той бави част от ремонтните дейности на Панчарево. Даваме си сметка, че вероятно ще има и други, които ще участват в търга за придобиването на базите. След като законът го позволява, аз нищо не мога да кажа. Явно има предпоставки за участие на други субекти", заяви Пламен Марков.

Бившият национален селекционер е уверен в шансовете на тима да завоюва мечтаната 32-а титла в конкуренцията на хегемона в родния шампионат в последните години - Лудогорец. 

"Разбира се, че сме уверени в спечелването на шампионската титла. Даваме си сметка, че изоставаме, защото направихме няколко поредни равенства, но в никакъв случай не можем да отписваме сезона. Борбата продължава, предстоят още мачове, а после ще има и по още две срещи на разменено гостуване в първата шестица. Ние имаме своите цели и ще се стремим към тях. 

ЦСКА винаги е бил клуб, в който дисциплината е била на първо място за развитието. Не може в днешно време един състезател, независимо как се казва той, да си позволява видими реакции срещу решение на треньора. Станислав Манолев е санкциониран по вътрешен правилник и ЦСКА ще продължи да действа така. Всички състезатели трябва да са с равни права на терена, а за нас дисциплината е над всичко", добави Марков.

На въпрос дали ЦСКА ще се раздели с някоя от големите си звезди през зимата, спортният директор на "червените" отговори в шеговит стил. Той призна, че това е напълно възможно и сподели, че постоянно се търсят нови играчи, които да вдигнат нивото на отбора.

"Дали може да се разделим с някоя от звездите през зимата? След като Барселона се раздели с Неймар, не мисля, че ще има проблем ЦСКА да се раздели с някоя от звездите си. Стига, разбира се, условията да удовлетворяват клуба и футболиста. Има обаче време до трансферния прозорец. ЦСКА ще продължи да се интересува от играчи, които са по възможностите ни и съответно на позиции, посочени от треньорите", обясни Пламен Марков.