Маркос Рохо призна, че отива в Юнайтед

снимка: Getty Images

Защитникът на Спортинг (Лисабон) Маркос Рохо призна пред аржентинското RadioContinental, че ще премине в Манчестър Юнайтед.

„В момента съм в Португалия с моето семейство, но се подготвям за пътуването до Манчестър. Истината е, че това е една моя мечта. Направих хубаво Световно първенство, а сега идва и тази стъпка в моята кариера – много съм щастлив.

Не ми е лесно да напусна Спортинг, но го искам, защото моята цел е да ставам все по-добър. Трудно ще си тръгна от Португалия, защото имам много приятели в клуба, но трябва да продължа да се развивам.

Няма значение на коя позиция играя. В Португалия се подвизавах като централен защитник, на Световното първенство се справих добре като бек. Всяко нещо може да се получи, ако работиш достатъчно над него,“ заяви Рохо.

Аржентинският национал разкри още, че влияние върху решението му да отиде в Юнайтед е оказал неговият сънародник Хуан Себастиян Верон, който игра 2 години за „червените дяволи“.

„Когато бяхме заедно в Естудиантес, Верон ми разказа много неща за клуба. Ще бъде хубаво преживяване за мен и се надявам да се адаптирам бързо към стила на игра в Англия.“

Интересът на Манчестър Юнайтед към Маркос Рохо предизвика серия скандали в Португалия. Първо самият играч отказа да участва в тренировъчния процес, а по-късно компанията "Дойен спортс", която притежава 75 процента от правата на аржентинеца, пожела той да бъде продаден.