Марка изля гнева си: Разкъса на парчета легенда на Реал заради Стоичков

галерия:

Легендата на Реал - Раул отнесе страшни критики от най-четения вестник в Испания - "Marca". Мадридското издание изля гнева си върху Раул заради това, че стисна ръката на Христо Стоичков по време на церемонията по откриването на нов офис на Барселона в Ню Йорк, с което посрами "кралете".

Бившият капитан на Реал присъстваше на събитието в качеството си на посланик на Примера дивисион.

Марка разкъса на парчета легендата на "белия балет": "Какво правеше там, снимайки се и усмихвайки се на човек, който преди няколко месеца беше казал, че Реал Мадрид е спечелил първите си 6 КЕШ-а благодарение на Франсиско Франко? Защо се снима в офиса на този клуб, вместо с деца с неговите фланелки?

Вестникът не спря до тук: "Раул, ти си пожизнен посланик по цял свят на Реал Мадрид! Не на Ла Лига, на Реал Мадрид! Ако хората те разпознават, докато ходиш из Сентърл Парк в Ню Йорк, това е не защото чиновниците на Ла Лига са ти помогнали по някакъв начин, а защото доскоро, преди не толкова много време, ти носеше екипа на Реал Мадрид, беше най-младият капитан в историята му, стана и футболистът с най-много мачове в историята на най-успешния футболен клуб в цялата история на този спорт."

Вижте какво още написа Марка за Раул

"Какво правеше там, Раул? Какво правеше там, капитане? Защо се прегърна с човек, който в деня, в който Барселона стана шампион, публикува снимка с прасета, облечени в екипите на Реал Мадрид?"

"Ако ролята ти на посланик на Ла Лига по света те кара да се здрависаш със Стоичков, каквато изглежда е ситуацията сега, ти просто подаваш оставка и излизаш през главния вход като обичан и уважаван матадор, какъвто беше досега."

"Нашита сърца туптят за Реал, Раул! Ти не можеш да се появяваш на една снимка със Стоичков! Този Стоичков, който олицетворява обратното на абсолютно всичко, което ти представляваш! Не можеш да делиш едно място с човек, който обиди някои от най-великите поколения на Реал Мадрид и в целия световен футбол!"

"Дори на 80-годишна възраст и вече в инвалидна количка, Алфредо ди Стефано никога не си позволи да се ръкува с един от най-отвратителните грубияни в историята на футбола. С човек, който казва, че ще набие Фиго, ако го види в Барселона. Не сме очаквали това от теб, капитане! Дано поне си седял на удобни канапета, г-н посланик", написаха от "Марка".