Марк Джаксън вариант за Ню Йорк Никс

снимка: БТА/AP

Само няколко дни след като беше уволнен от поста главен треньор на Голдън Стейт Уориърс, опитният Марк Джаксън може да наследи Майк Уудсън като наставник на Ню Йорк Никс.

Въпреки че класира "воините" два пъти в плейофите на НБА, а отборът му играе най-атрактивния баскетбол в НБА, Джаксън не беше в добри отношения със собствениците на тима и, в крайна сметка, беше уволнен.

В същото време пък Стив Кър отказа офертата на Фил Джаксън да поеме треньорското място в Никс, приемайки предложението именно на Голдън Стейт Уориърс (5 години и 25 милиона долара).

Зен Мастъра искаше Кър да поеме отбора, тъй като двамата работиха заедно в Чикаго Булс и бившият плеймейкър познава отлично триъгълното нападение, с което Джаксън спечели 11 шампионски пръстена в "лигата на извънземните".

Сред фаворитите за поста в момента са Кърт Ръмбис и Дерек Фишър, но в Ню Йорк смятат, че именно Марк Джаксън е точният избор. Треньорът е родом от Куинс, Ню Йорк и е играл за отбора в периода 1987-1992, както и през сезон 2001-02.