Марк Алън пропуска PTC Bulgaria Open

снимка: Булфото

Снукър майсторът Марк Алън заяви, че няма да участва на тазгодишното издание на PTC Victoria Bulgaria Open, след като на въпрос на Sporta.bg северноирландецът отговори, че през тази година няма да посети българската столица.

Пистолета беше част от първите две издания на турнира, като още по време на дебютната надпревара в хотел "Принцес" показа забавната си страна и че е "душата на купона" с изпълненията си по време на снукър партито преди финалния ден.

"За съжаление, през тази година няма да мога да присъствам в София", лаконичен беше Марк Алън, който игра на финал на последния ранкинг турнир "Шанхай Мастърс". Той загуби категорично от Стюърт Бингам.

Северноирландецът ще насочи усилията си към снукър турнира в Германия - "Пол Хънтър Класик", който е последният ранкинг турнир преди този в София.

Заедно с него в България няма да дойде Рони О'Съливан, който обаче ще дойде в София за представянето на биографичната си книга.

По време на турнира ще наблюдаваме Джо Хигинс (вицешампион и шампион от първите две издания на PTC Bulgaria Open), Джъд Тръмп (първият шампион), Нийл Робъртсън, Марк Селби и много други топ професионалисти.

Билети за снукър надпреварата може да намерите в сайта на Eventim

Всичко относно надпреварата може да четета на специализирания сайт snooker.sporta.bg

Станете фен на снукъра в България