Световният №9 Марк Алън затвърди феноменалната си форма през изминалата седмица, след като днес на финала на World Open в Хайку разби Матю Стивънс с 10:4, като по този начин защити титлата си от миналата година по възможно най-категоричния начин.
Това се явява и втора ранкинг титла за Пистолета, който преди 12 месеца победи Стивън Лий с 10:1 в същия турнир, печелейки дебютния си ранкинг трофей. За успеха си той взе 85 хиляди паунда, докато 35 хиляди ще утешават Стивънс, който е без ранкинг титла вече близо 10 години.
27-годишният северноирландец, който през миналата година нашумя с недоволството си от условията по време на турнира в Хайку, започна отлично днешната среща срещу уелския майстор на щеката, като набързо поведе с 4:0.
В първите три части той записа добри брейкове от 48, 52 и 93, а в четвъртия фрейм направи невероятен обрат. Тогава Стивънс направи 55 точки и се очакваше да намали резултата, но Алън направи страхотно разчистване за 58 точки и поведе с категоричното 4:0.
Постепенно уелсецът напипа верния ритъм, благодарение най-вече на кратката почивка в първата серия, и успя да намали до 2:4. Той първо направи серия от 67 точки, а след това се възползва от грешка на Пистолета и реализира най-високия брейк във финалната среща - 112 точки.
Алън бързо отговори на предизвикателството, като грабна следващите две части, едната от които със сенчъри брейк от 100 точки. Сутрешната сесия приключи при 6:3 за северноирландеца, който позволи на Стивънс да вземе последния фрейм от първата сесия.
Стивънс можеше да направи 6:4 в началото на втората сесия, но Алън отново показа здрави нерви и разчисти масата. На това уелсецът отговори със сенчъри брейк от 100 точки за 7:4.
От там нататък обаче Пистолета взе 3 поредни партии и се поздрави с успеха. Той реализира 55 точки, които бяха достатъчни за 8:4, а след това със силна защитна игра не позволи на Стивънс да намали отново. Така се стигна до последния фрейм, в който Алън направи спокойно разчистване и грабна втората си поредна титла от World Open.
Етикети:Левски
КоментариНапиши коментар
ОЩЕ КОМЕНТАРИ