Мария Гигова очарована от гимнастичките

снимка: Булфото

Бившият президент на БФХГ Мария Гигова заяви, че е щастлива от спечелените три златни медала от ансамбъла на България за жени на Световната купа по художествена гимнастика в Минск (Беларус) през уикенда.

Гигова, която беше Технически делегат на Международната федерация по гимнастика на турнира, се прибра днес в София заедно с българския отбор.

"Може би за първи път трите медала бяха спечелени от момичетата. Играха много добре, залата предразполагаше, състезанието беше организирано добре. Всичко беше чудесно. Този път момичетата играха много стабилно, без груби грешки, стояха много добре на терена, харесаха ги, а публиката ги аплодира. Имаше много силна конкуренция. Имаше отбори от Израел, Япония, Испания, всички те са много добри. Домакините също бяха много добри, но на едното съчетание направиха грешки, а на другото бяха много близо до нас, но ние успяхме", каза Гигова на летище София.

"Това състезание беше една подготовка за Европейското първенство. Всички са много добре настроени към българките, надявам се отново така да си изиграят съчетанията. И, дай боже, ако ги изиграят да имат също така добър резултат", добави тя.

Гигова коментира и завръщането си в Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика. Както е известно през април Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана отмени наказанията на шестимата членове на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ, сред които беше и тя.

"Нормално се чувствам в Техническия комитет, там ми беше мястото. Имаше една година, в която се изчакваха резултати и решения, но в крайна сметка бяхме напълно оневинени. То се очакваше всъщност", заяви бившият президент на БФХГ.