Маритимо на червено от одисеята до Бургас

Маритимо търпи страхотни загуби още преди да е изиграл мачовете си с Ботев от Лига Европа. Пътуванвето на отбора и феновете с крайна дестинация Бургас се очертава да бъде катастрофално, а разходите да надхвърлят далеч първоначалните очаквания, признава президентът на клуба Карлос Перейра. 

Пътуването до България трябваше да приключи бързо, но се превърна в "много уморително психически и физически" и е голямо щастие, че свършва.

Президентът оповести, че въпреки проблемите, клубът поел стоически ангажиментите за пътуването и непредвидените разходи, които увеличили разхода на човек до 250 евро. 

Въпреки и напук на цялото бедствие, ние не тръгваме и не искам да почваме с оправдания, казва босът на Маритимо. Финансовите проблеми са малка грижа, ще успеем да ги компенсираме. Искаме да елиминираме Ботев, въпреки пречките и проблемите. Всички сме с големи очаквания. Изиграхме две добри контроли напоследък и от тях стана ясно, че сме отбор, който трудно може да бъде победен. Смятам, че един голов хикс би приялгал на отбора ни. Ботев и Маритимоимат равни шансове. Твърдо заявявам, че няма фаворит. Просто ние сме домакини в реванша, коментира босът на клуба от Мадейра.

Междувременно се дочу, че защитникът на Ботев Виктор Генев е предизвикал интереса на израелци след мачовете срещу Бейтар Йерусалим, научи Марица. 28-годишният бранител ще бъде следен на живо от пратеници от Израел по време на първия мач с Маритимо този четвъртък. Двубоят от третия предварителен кръг на Лига Европа ще се проведе на стадион „Лазур” в Бургас от 20.30 часа. По непотвърдена информация единият от клубовете, с които работят въпросните съгледвачи и скаути, е именно Бейтар Йерусалим, който канарчетата отстраниха с общ резултат 5:1 във втория предварителен кръг на турнира.    Генев впечатли евреите със стабилната си игра в двата мача. Непосредствено преди сблъсъците с пловдивчани в Бейтар търсели качествен централен защитник, с когото да се подсилят. Грандът от Йерусалим вече отпадна от евротурнирите, но това не им пречи да продължат със селекцията си. Скаутите от Обетованата земя работят и с други местни клубове, които също са харесали представянето на снажния бранител срещу сънародниците им. 

Генев акостира на Коматево през зимата. Преди малко повече от месец той удължи договора си с Ботев до следващото лято. До затварянето на летния трансферен прозорец е възможно да се стигне и до конкретна оферта за неговото закупуване.

Междувременно сагата около продажбата на Омар Косоко продължава с пълна сила, пише Марица. Още на 26 юни първи разкри интерес към французина с бенински корени проявява отбор от ОАЕ. Клубът от емирствата отправи конкретна оферта и трансферът се печеше в последните дни. В понеделник обаче е постъпило официално предложение и от тим от Турция, научи Марица. Наскоро от Коматево отхвърлиха оферта за нападателя от клуб от южната ни съседка. Засега се пази в тайна дали предложението е от същия турски отбор. Иначе интерес към Косоко проявяваше Касъмпаша. 

„Да, в понеделник пристигна оферта и от Турция. Предложението на новия кандидат и това на клуба от ОАЕ са с почти еднакви финансови параметри. Всичко може да се реши окончателно и след 5 минути. Косоко ще бъде продаден на този от двата клуба, който приеме договорът с Омар да бъде сключен след 4 август”, обяви агентът на нападателя Болеслав Козакевич.