Марица се подсили с класни и красиви състезателки

Първите нови попълнения в женския волейболен отбор на Марица (Пловдив) за следващия сезон станаха ясни днес.  Състезателката на клуба Габриела Цветанова, която в последните два сезона игра в гръцкото първенство, се завръща у дома и ще направи своя официален дебют за Марица тази есен. Едногодишен договор с шампионките на България днес подписа и сръбската разпределителка Кристина Чешляр.

Българската националка Габи Цветанова подписа с Марица още преди две години, но след това бе преотстъпена на гръцкия Паннаксиакос (Наксос), с който стана MVP на сезон 2014-2015 в шампионата на южната ни съседка. През сезон 2015-2016 тя игра за гранда Олимпиакос (Пирея) и триумфира със златен дубъл. Габи бе основен диагонал и на националния отбор на България, който извоюва четвъртото място на Световното първенство за девойки през 2009 година в Мексико.

“Винаги, когато идвам в Пловдив, наистина се чувствам вкъщи. Сега идвам с още по-открито сърце. Много съм щастлива, че ще направя дебюта си за отбора на Марица, макар че вече трети сезон съм част от този клуб“, заяви 25-годишната волейболистка пред volleymaritza.bg. “Имах доста оферти от чужбина, но в Марица са тръгнали по един прекрасен път и искам да съм част от това.  Целите са високи.  Макар че много хора биха си помислили, че със завръщането от чужбина в България всичко едва ли не тръгва надолу, за мен не е така.  За мен това е много сериозна крачка напред, защото знам как се работи тук, знам каква е организацията. Знам, че ще имаме условията да работим много добре и лично за себе си съм си поставила много високи цели. Искам да дам максимума през тази година и да постигнем възможно най-много на международната сцена, а в България - задължително златен требъл!  В Марица не се прави нищо от днес за утре. Всичко е натрупано с годините. Затова съм много позитивно настроена и за участието ни в Шампионската лига.  С този отбор, който се комплектова в момента, и с малко късмет можем да стигнем далеч.”

180-сантиметровата Кристина Чешляр бе съотборник на Цветанова в Паннаксиакос.  Преди това игра в сръбските Спартак (Суботица) и Йединство (Ужице).  30-годишната сръбска разпределителка, която има и унгарско гражданство, пристига в Марица от отбора на УТЕ (Будапеща), с който спечели бронзовите медали в унгарското първенство.  Като подрастваща три пъти поред е награждавана за най-добър разпределител на сръбското първенство в своята възрастова група. Получавала е повиквателни и за женския национален отбор на своята страна.

“Засега се чувствам добре. Градът е много красив. Всички от екипа на Марица са коректни“, сподели Чешляр с volleymaritza.bg. “Нямам търпение да се запозная с всички момичета от отбора. Надявам се, че ще имаме един много успешен сезон. В България трябва да спечелим титлата и купата. За Шампионската лига ще преценяваме след като видим жребия след няколко дни, но в турнира за Купата на ЦЕВ имаме добри шансове тази година.“