Марица с уникално постижение до момента в Трета лига

Отборът на Марица е единственият тим в България, който все още няма допуснат гол във вратата си в първенството. Това се вижда от справка в класиранията на Първа, Втора и четирите подгупи на формата в Трета лига. “Жълто-сините” са изиграли вече седем двубоя в шампионата на Трета лига - Югоизточна група, което значи, че вече 630 игрови минути съставът воден от Борислав Караматев е опазил вратата си суха. Това се дължи освен на добрите изяви на вратаря Илия Николов и на демонстрираната стабилност в отбрана. Освен това маричани продължават да нямат загуба в шамионата. Ясно е, че тази серия рано или късно ще бъде прекратена, но постижението е достойно за уважение. Рекордът, а и цялостното представяне на отбора, са факт заради изключително добрата обстановка в съблекалнята, добрият колектив изграден за сравнително кратко време и себераздаването на футболистите, както по време на двубоите, така и в тренировките, пише официалната фейсбук страница на жълто-сините.
 
Въпреки скептичността на някои анализатори по време на лятната подготовка, Марица стартира силно в шампионата и бързо се превърна не само във фактор, а и в един от фаворитите в групата. Треньорът Борислав Караматев и неговите помощници изградиха един на практика съвсем нов отбор, тъй като почти всички футболисти от миналия сезон напуснаха след изпадането от Втора в Трета лига. За кратко време, през лятото, футболистите свикнаха един с друг и под ръководството на треньорския щаб изградиха един нов стил на игра. Футболистите са изцяло местни и предимно млади, но перспективни и работейки с треньорите и с по-опитните в състава, всички заедно успяха да изградят облик на отбора.
 
Виновник за добрата обстановка в тима е президентът Христо Христов, който дава нужната свобода на треньорския щаб и е предоставил възможно най-добрите условия за работа, които могат да се постигнат към този етап в клуба. Всички в отбора вярват, че с честна игра и себераздаване могат в края на сезона да се поздравят с успех.
 
В събота Марица приема Нефтохимик в супер дербито на Трета лига, като един срещу друг се изправят вторият срещу първият във временното класиране. Напрежение у пловдиовчани няма, те се готвят с настроение за предстоящия мач, за който ще разчитат на вярната си публика. Срещата е в събота, от 17 часа на стадион “Марица”.