Марица извъртя реми на волейбол срещу туркини

Женският отбор на Марица (Пловдив) изигра втората си контролна среща по време на зимния си лагер в Турция.  Този път съперник на българските шампионки беше Салихли Беледийе Спор (Салихли).  В зала Нилюфер в Бурса, Марица и Салихли завършиха мача наравно при резултат 2:2 след час и половина игра.

Пловдивчанки изиграха първите два гейма със същия титулярен състав като в предишната контрола срещу Серамиксан Спор (Тургутлу).  За следващите две части обаче Иван Петков потърси обрат в хода на двубоя като в стартовите осем разпределителката Мирела Шахпазова зае мястото на Юлия Богмацер, Мария Данчева замени Милена Димова в центъра, а на поста диагонал в игра влезе Силвана Чаушева, която се присъедини към лагера на Марица в Турция, след като се раздели с румънския си клуб Алба (Блаж).  Капитанката Ана Радичева пък се премести от този пост на поста посрещач на мястото на излязлата от игра Таня Събкова.  В тази конфигурация Марица спечели третия и четвъртия гейм и възстанови равенството.

Най-резултатни за българския тим бяха Радичева и Радосвета Тенева с по 15 точки. Центърът Виктория Григорова добави 13.  Тя и капитанката постигнаха по 4 от общо 13-те точкови блокади на Марица в мача.