Марек Юнион Ивкони картотекира Цецо Соколов за Купата часове преди първия мач

снимка: twitter

Всеки от шестте участващи отбора във финалната фаза на Купа България Ефбет 2016 има право да картотекира до 3-ма нови състезатели, които да използва в предстоящите сблъсъци от турнира. Надпреварата ще се проведе от 25-и до 30-и април в Бургас и Дупница. Срокът за картотекиране е удължен максимално, за да могат отборите да привлекат и волейболисти, които имат двубои за чуждестранните си клубове непосредствено преди началото на Купата. Такъв е случаят с диагонала на националния отбор Цветан Соколов, който от 22-и до 24-и април ще играе със своя „Халкбанк“ (Анкара) във финалната четворка от турското първенство. Соколов е желан от родния си клуб „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница), който е домакин на срещите от група Б за Купа България Ефбет 2016. Съперници на четирикратните шампиони са „Арда“ (Кърджали) и „Монтана Волей“. Дупничани почиват в първия ден от турнира, а първият им двубой ще бъде на 26-и април от 18:00 ч. срещу „Арда“.

„Цецо се прибира в България на 25-и сутринта и ще го картотекираме точно преди първия ни мач за Купата“, коментира за сайта на БФВолейбол volleyball.bg мениджърът на „Марек Юнион-Ивкони“ Людмил Найденов. 

Зала „Младост“ в Бургас ще бъде домакин на срещите от група А, в която са „Нефтохимик 2010“ (Бургас), шампионът през този сезон „Добруджа 07“ (Добрич) и „Миньор“ (Перник).