Марек, Марек и пак Марек!

галерия:

снимка: БТА

Марек Юнион Ивкони е новият-стар шампион на България, след като днес надигра с 3:1 Левски Бол в зала "Христо Ботев" и се поздрави със златните медали в българската Суперлига.

Днешният двубой предложи далеч повече емоции за феновете от този през миналата седмица, който отново беше спечелен от шампионите, но тогава с категоричното 3:0. Днес "сините" имаха своите шансове, но ги пропиляха.

Отново в зала "Христо Ботев" мачът се реши в третата част, като Левски стопи дефицит от 6 точки, но в края носителите на Купата не издържаха психически и след три грешки предадоха гейма, а след това и мача.

Така с днешната си победа Марек стана шампион за трета поредна година и продължава да властва в българския волейбол. Освен това дупничани така и не загубиха мач в редовния сезон и в елиминациите.

От самото начало Марек почна по-добре и си осигури комфортен аванс от 4 точки на втората техническа пауза, а разликата на няколко пъти достигаше 5 точки. При 18:13 геймът изглеждаше решен, но благодарение на капитана си Христо Цветанов домакините намалиха до 18:16.

Това обаче беше най-близката разлика, до която се добраха "сините", като опитният тим на Найден Найденов умело удържа крехкия си аванс и спечели закономерно с 25:23.

Втората част обаче мина под диктовката на Левски, като Симеонов записа много силни минути и беше най-резултатният играч на "сините. Те водеха с около 3 точки до втората техническа пауза, но настъпи лек срив и намаляване до 18:17. Въпреки това "сините" удържаха победата в гейма и носителят на Купата стигна до 26:24 след атака през центъра на Цветанов.

Марек направи всичко по силите си да стигне до убедителен успех в следващата част и стигна до категоричен аванс при 19:13. Александър Симеонов обаче записа няколко отлични сервиса, които позволиха на Левски да се доближи само на две точки. Кандъков пък заби в аут и равенството беше възстановено - 23:23. Последваха обаче две решаващи грешки от сервис на Левски, а Цветанов заби през центъра в аут за 26:24 в полза на Марек.

Това удари по самочувствието на "сините", които се задържаха до 12:12 в следващата част, но след това опитът си каза думата и Марек стигна лесно до успеха при 25:21 в последната част - 3:1 и заслужена поредна титла за Марек.