Марадона се завръща на терена?

снимка: БТА

Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона е на път да направи сензационно завръщане като футболист, гръмнаха медиите в Аржентина.

Дон Диего възнамерява да облече екипа на скромния Депортиво Риестра, който се състезава в пета дивизия на аржентинския футбол.

Една от основните причини за решението на 53-годишния Марадона е близкото му приятелство със собственика на клуба Виктор Стинфейл, който е и адвокат на Диего.

Очаква се ползващият се със статут на божество в родината си световен шампион от Мондиал 1986 едва ли ще има проблеми с получаването на картотека, като той трябва да направи дебюта си за Риестра на 23 март.

Заради очаквания огромен интерес към двубоя, от новия клуб на аржентинеца планират да проведе мача не на своя стадион, който може да събере едва 3000 зрители, а на съоръжението на елитния Сан Лоренсо.

Капитанът на Депортиво Риестра - Виктор Море, който играе с любимия на Диего номер 10, бе категоричен, че с радост ще предостави фланелката си на Марадона, заявявайки че ще носи каквото и да е, ако има възможността да играе редом с легендарния си сънародник.