Мапуку откри нов фронт на война между феновете

снимка: levski.bg

Български и турски фенове на футбола влязоха в пряка битка в социалните мрежи, а обект на техния спор бе нападателят на Левски Жуниор Мапуку, пише "Меридиан Мач". В южната ни съседка са сигурни, че конгоанецът е ново попълнение на Елазъгспор, макар вчера Черната сила да резна мераците им. 

Феновете на втородивизионния турски тим обаче молят Мапуку да се присъедини към отбора: "Имаме повече пари, Турция има и по-силно първенство", пишат те и смятат, че ако таранът играе при тях, то те ще влязат в елитната Суперлига.

И други привърженици от Турция се включиха в атаката за Черната сила: "Остави ги, тези са слабаци, ела в Бурса", гласи един от коментарите. Привържениците на Левски не им останаха длъжни и отправиха доста коментари против турските фенове. Те молят Жуниор да остане на "Герена".

Според запознати самият нападател не иска отново да играе в Турция, а и офертата на Елазъгспор била доста скромна - 100 000 евро. На "Герена" обаче до утре трябва да пристигне крайната оферта на дубайски клуб, който също е проявил интерес към Мапуку. Очаква се тя да е доста по-висока, допълва "Меридиан Мач".