Мани Пакиао напуснал дома си, след като баща му изял кучето му

снимка: БТА/AP

В неделя всички любители на бокса ще приковат вниманието си към "мача на века" между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао, който ще се играе в Лас Вегас. 

Треньорът на филипинският боксьор Фреди Роуч направи интересно изказване, като изтъкна причината, поради която Пакиао е напуснал дома си на 12-годишна възраст - той е видял как собственият баща е изял кучето му. 

"Мани е избягал от собствения си дом, след като е видял как баща му яде кучето му. Две години е живял на улицата, като е копувал понички от магазините и ги е продавал с пет процента по-скъпи, за да може да оцелява. 

Живял е в кашони и абсолютно сам се е превърнал в това, което е сега, станал е професионален състезател на 14 години и вижте къде е сега. 

Във Филипините се живее трудно, страната е много бедна, няма здравна система, а ако нямаш работа правиш всичко възможно, за да оцелееш", сподели Роуч.

Суперсблъсъкът в зала "MGM Grand" в Лас Вегас ще донесе общо на двамата над 300 милиона паунда на двамата, като за Мейуедър ще бъдат 60%, а за Пакиао останалите 40%.

38-годишният американец е ставал световен шампион 11 пъти в пет различни категории, докато опонентът му е защитавал трофея си в цели осем. 

До този момент от кариерата си Красавецът има 47 победи от 47 мача, а Пак-Ман е изиграл 64 двубоя, допускайки пет поражения и две равенства.