Манджуков: Не планирам да купувам ЦСКА

снимка: Булфото

Един от основните акционери Петър Манджуков отхвърли спекулациите, че иска да стане мажоритарен собственик на лидера в "А" група ЦСКА. Той обаче не отрече, че може в близко бъдеще да направи опит да поеме закупи контролния пакет акции и да управлява клуба по свой модел.

"Не планирам да закупя контролния пакет акции в ЦСКА и не съм водил такива разговори с Александър Томов, но това е акционерно дружество и никой не знае какво може да се случи в бъдеще.

ЦСКА си има акционери, които го издържат, както също и Надзорен съвет, който се грижи за своите задължения. Заслугата ЦСКА да го има е на всички. Имаме много работа и за в бъдеще, защото трябва да се оправи спортни-техническата база и да се изплатят стари задължения, по които сме се съсредоточили.

Не можем да разгърнем работата ни в мащаба, който искаме, именно заради тези два проблема. Трябва търпение", каза той.

"Ситуацията в ЦСКА е трудна, но ръководството прави всичко възможно, за да я подобри. Искаме ЦСКА да се върне там, където му е мястото - сред най-силните източноевропейски клубове. Искаме клубът да жъне успехи по европейските терени", добави един от главните акционери на ЦСКА, цитиран от БТА.