Манданда вероятно пропуска Световното

снимка: Wikipedia

Участието на вратаря Стив Манданда на Световното първенство по футбол в Бразилия за отбора на Франция е под сериозно съмнение, след като се контузи по време на вчерашния мач на Олимпик (Марсилия) от последния кръг на първенството.

Манданда има пукнат прешлен врата, след като е бил ритнат с коляно в главата от Мустафа Ятабаре по време на мача с Гинган, спечелен от марсилци с 1:0.

"Стив Манданда има пукнат първи прешлен на врата, а също така има и навяхване на вратната става. В следващите три седмици той ще носи пластмасова яка за обездвижване на врата и в същото време ще минава на процедури за физиотерапия, коментира пред клубния сайт лекарят на Олимпик (Марсилия) Кристоф Бодо.

Така към момента няма яснота колко време Манданда ще се лекува, а треньорът на петлите Дидие Дешан трябва бързо да реши за негов заместник. Очакванията са Дешан да повика стрежът на Сент Етиен Стефан Руфие, който е в листа от седем чакащи играчи.

Франция е в група Е на Световното първенство заедно с отборите на Еквадор, Швейцария и Хондурас, срещу когото те започват на 15-и юни. Манданда има 16 мача за страната, като сега очакванията са да бъде резерва на Юго Лорис.