Ман Сити не пуска Гладбах да се прибере в Германия

снимка: БТА/AP

Ръководството на Борусия Мьонхенгладбах изрази разочарованието си от факта, че техният съперник Манчестър Сити е отказал по-ранен начален час на отложения им мач от Шампионската лига.

Срещата трябваше да се изиграе снощи, ала заради обилните валежи, стартирали часове преди началото й, съдийската бригада прецени, че теренът не е годен за игра и крие опасности за здравето на футболистите. Така Сити и Гладбах ще играят довечера от 21,45 часа заедно с останалите мачове от програмата за сряда.

Германците са предложили двубоят да стартира с час и 45 минути по-рано – в 20 часа българско време, за да могат да отлетят по-бързо за родината си. В събота „жребчетата“ имат мач с Вердер Бремен. От Сити обаче отвърнали, че нямат възможност да осигурят нужните за провеждането на мача служители по това време.

„Поискахме от УЕФА и Манчестър Сити да играем в 18 часа (местно време – б.р.), тъй като по спортни причини искаме да летим за Германия веднага след мача“, обясни говорителят на Мьонхенгладбах Маркус Арец. „Сити обаче направи това невъзможно. Не мога да проумея причините им.“

„Не сме доволни от този факт. Според мен когато трябва да останеш един ден повече от планираното, това не те поставя при равни условия. За гостуващия тим това е голям минус, защото ще бъдем без феновете си“, каза Арец.

Макар че закупените от немската агитка билети все още са валидни, голяма част от пропътувалите разстоянието бяха подготвили предварително програмата си така, че да се приберат по-рано днес. Ако мачът се бе играл снощи, около 1600 привърженици щяха да подкрепят Борусия. Сега се очаква цифрата да намалее до 400-500 души.