Малтийците на седмото небе след ремито с България

снимка: БТА/AP

Футболистите на Малта бяха изключително щастливи след равенството с България (1:1) в снощната европейска квалификация, играна на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Ето и някои от отзивите от лагера на Малта с коментарите на главните действащи лица в мача:

 "Много сме доволни и от резултата, и от нашата игра. Показахме най-доброто, на което сме способни. Точката е напълно заслужена и ние наистина смятаме, че резултатът е прекрасен.

Това е моят втори гол за националния отбор като цяло, но в същото време самото попадение беше и най-значимият момент в международната ми кариера.

Загубихме с 0:6 на този стадион миналата година, но днес мачът беше различен и сме горди от нашето представяне. Бяхме много корави в защита, изчаквахме българите и ги удряхме на контраатака. Тази точка ще ни даде стимул за остатъка от квалификационния цикъл", каза голмайсторът на Малта Клейтън Фейла.

"Изключително щастливи сме от резултата на мача. Тук се играе много трудно, а доказателство за това е загубата с 0:6 миналата година. Ние обаче останахме концентрирани през целия мач и подходихме правилно към него.

Идеята ни беше да играем здраво отзад и именно заради това излязохме с трима централни защитници. Още преди началото на мача знаехме, че ще имаме най-големи шансове на контраатака. Българите също имаха такива, но ние се бранехме смело и заслужихме точката. Това е един от най-знаменитите мачове в цялата ни история", коментира бранителят Андре Агиус.

"В този мач бяхме длъжни да направим нещо. Не само да се представим добре, а и да спечелим точки. Бяхме много организирани и дисциплинирани през цялото време, но можехме да атакуваме вратата на българите повече.

Въпреки че получихме рано гол, ние останахме стабилни психически и го върнахме през второто полувреме. Ще помним дълго време този мач, както помним и миналогодишния в Армения. Не бива обаче да летим в облаците, а да надграждаме", заяви халфът на Малта Пол Фенех.

"Работихме много за тази точка и сме щастливи. Чувствам се виновен за дузпата, но за мой късмет Попов я пропусна. Винаги съм казвал, че е важно да бъдеш концентриран през всичките 90 минути, а днес това мое мнение се затвърди", каза полузащитникът Роуен Мускат, цитиран от БТА.