Малта ще ни отмъщава за онова 6:0

снимка: Guliver/Getty Images

Малтийците се надяват на добра игра и реванш за загубата с 0:6 в изминалите световни квалификации, когато срещнат България в неделя на стадион "Васил Левски", обяви селекционерът на тима Пиетро Гедин.

Той добави, че неговите възпитаници не се страхуват от България. "За нас това ще бъде труден мач, но ние ще направим всичко възможно, за да се представим достойно. Изключително съм доволен от това, че моите футболисти не се страхуват.

Ние идваме, за да играем футбол и нищо друго. Само с тази настройка можем да се представим добре и да постигнем добър резултат. България обаче ще бъде жадна за победа и реванш от последните два мача, а този отбор е добър и е част от европейския футболен елит. Българите започнаха тези квалификации колебливо, но ще искат да се реваншират срещу нас.

Не забравяйте, че и ние имаме какво да си връщаме - загубата тук с 0:6. Единственото различно в България през този квалификационен цикъл са резултатите. Това на практика е един доста силен отбор, а и г-н Пенев е въвел още млади футболисти. Отборът наистина е стойностен", каза Гедин преди мача.

Относно наказанието на звездата Майкъл Мифсуд, той добави: "За нас той е икона, но това дава възможност на някой друг да се изяви на негово място. Утре ще започне Джанпаоло Фаруджа. Хубаво ще бъде обаче УЕФА да изясни колко голямо ще бъде неговото наказание", каза Гедин, цитиран от БТА.

Вижте всичко най-важно около квалификации за Евро 2016

Вижте всичко най-важно около България - Малта