Малинов и Дяков умишлено си изкарали червени картони

Полузащитниците на ЦСКА и Лудогорец Кристиян Малинов и Светослав Дяков бяха изгонени в края на мача в събота. Така двамата ще бъдат наказани за по една среща, а в противен случай щяха да изгорят за по 2 двубоя.

В хода на срещата Малинов и Дяков получиха своя девети жълт картон през сезона, което води до автоматична санкция с лишаване от състезателни права за 2 срещи. В самия край обаче двамата халфове се спречкаха в ситуация, която изобщо не бе напрегната. Дяков задържа и фаулира Бикел в средата на терена, след което призова Жеферсон да даде топката на Лудогорец. Внезапно Малинов тръгна да се разправя с Дяков и го дръпна за фланелката. Капитанът на Лудогорец пък го блъсна в гърдите. Реферът Кабаков веднага вдигна жълти картони на двамата играчи и ги изгони, което те приеха съвсем спокойно. Халфовете се здрависаха и напуснаха терена.

Ситуацията пък изглеждаше така сякаш двамата нарочно си изкараха червени картони, за да пропуснат една, а не две срещи, пише "Тема спорт". Малинов е аут за гостуването на Берое, но ще е на линия за дербито с Левски. Дяков пък гори за домакинството срещу Левски, но ще може да играе при визитата на Ботев (Пд).