Макенроу за Гришо: Изглежда леко пасивен, трябва да работи над психиката си

Живата легенда на тениса - американецът Джон Макенроу коментира представянето на Григор Димитров и го посъветва да обърне внимание на психологическата си подготовка, за да постигне успехи на корта.

Макенроу определи Гришо като "по-добър от всякога", но не пропусна да отбележи спада във формата му след силното начало на сезона.

"Григор изигра най-силния си мач в Австралия срещу Рафа Надал. Спечели и турнира в собствената си страна, след което се поизгуби. Изглеждаше, че върви добре, но не и напоследък. Знам, че му е трудно на клей, но да се надяваме, че по-често ще показва нивото, което демонстрира в Австралия. Не знам как ще завършат взаимоотношенията между Димитров и Валверду, но всичко изглежда наред. Той е прекрасно момче. Работи усърдно и е в прекрасна форма. Изглежда, че най-накрая взима предимство от всички умения, които притежава. Понякога изглежда пасивен на корта, трябва да поема инициативата. В момента е по-добър от всякога. Трябва да се обърне внимание на психологическата част и той да разбере на какво е способен и какво изисква печеленето на турнир от Големия шлем.", даде рецепта легендата пред "Евроспорт".