Македонци заведоха дело срещу Локо (Пд) във ФИФА

снимка: БГНЕС

Македонският Металург Скопие е завел дело срещу Локомотив Пд във ФИФА, научи "Марица". Причината за иска е свързана с халфа Стефан Йефтоски. Родният клуб на младежкия национал на Македония претендира за такса солидарност 100 000 евро. Подобни компенсации се полагат на клубовете за играчи, ненавършили 23-годишна възраст. Максималният размер на таксата е 320 000 евро. 

На този етап от Локомотив Пд не потвърждават новината за дело срещу клуба от македонците. Информацията за този иск достигна до "Марица" още преди повече от 2 месеца. По наша информация шефове на Локо Пд са се обърнали към вещи лица в тази област за помощ за делото от македонския клуб, ако се наложи. 

Преди около два месеца, когато Христо Крушарски още беше в Аржентина, го потърсихме за потвърждение. Тогава той каза, че не знае за такова дело и допълни: Кой каквото иска да прави, ние разполагаме с всички необходими служебни бележки, че от Металург Скопие го пускат при нас без финансови претенции към Локо Пд”.

"Не знам нищо, не съм чувал подобна информация, касаеща моя трансфер в Локо Пд”, каза пред "Марица" Стефан Йефтоски.

При евентуална загуба на делото от страна на Локомотив пловдивчани са заплашени от различни санкции. Първата от тях е отнемане на 3 точки от актива. Ако сумата не бъде изплатена до месец от решението, следва забрана за картотека на 1 футболист. При положение че се стигне до следваща санкция, то тя ще е забрана за трансфери. На този етап не е изключено забавянето на заплатите в клуба да се дължи до известна степен и на висящото дело на македонците.