Махат Перу от Мондиала заради спорен закон?

снимка: twitter.com

Тимът на Перу сензационно може да бъде отстранен от световното първенство в Русия през 2018 година, пише местното издание "Либеро". Това може да се случи заради спорен закон, който страната опитва да приеме. Той гласи, че футболната федерация преминава под егидата на държавата, а това е в пълен противовес на правилата, установени от ФИФА.

Подобен ход може да доведе до отстраняването на перуанската федерация от ФИФА и съответно невъзможността националният отбор да играе на Мондиал 2018. Въпросният закон е предложен от местния политик Палома Носеда, която мотивира идеята си това, че правителството трябва да помогне на перуанския спорт. 

Южноамериканската държава се класира на световното първенство в Русия догодина, след като спечели междуконтиненталния плейоф срещу Нова Зеландия с общ резултат 2:0. Все още не е ясно кой тим ще заеме мястото на Перу, ако се стигне до евентуално отстраняване. 

Последните информации от Перу гласят, че под натиска на общественото мнение правителството е спряло въпросния законопроект, който ще бъде преработен така, че да не влиза в противоречие с разпоредбите на ФИФА и да не попречи на страната да играе на международния форум.