Маестрото взе важно решение за сезона, скоро сдава върха

снимка: twitter.com

Късно снощи действащият шампион на "Мастърс" турнира в Маями Роджър Федерер отпадна сензационно от младата австралийска надежда Танаси Кокинакис, а след срещата взе важно решение. 36-годишният швейцарец реши да не участва въобще на сезона на клей, за да запази тялото си за кампанията на трева и твърди настилки. На 2 април Федерер официално ще сдаде позицията си на номер 1 в световната ранглиста на Рафаел Надал.

"Реших да не играя", отсече 20-кратният шампион от Големия Шлем, запитан за сезона на червени кортове, включително и Ролан Гарос.

"Не играх добре и миналата седмица. Нищо ново. Ще се опитам да оправя нещата и сега ще имам време". 

"Мисля позитивно. Всеки мач е нова възможност. Разочарован съм, не успях да намеря начин. В края на краищата всичко е просто. Връщаш се към тренировките или отиваш на ваканция, взимаш си почивка и се отърсваш от всичко. Когато се завърнеш, действаш на 100%", сподели Федерер. 

Маестрото отдаде дължимото и на своя съперник, като призна превъзходството му в двубоя от втория кръг. 

"Радвам се, че успя да се покаже на голямата сцена – Маями, централен корт, хората гледат, побеждава ме. Резултатът е голям за него и кариерата му. Надявам се да го зареди и той да подобри ранкинга си". 

"Аз не се чувствах добре, не усещах топката. Нещата не се получаваха и с движението ми. Понякога има такива мачове. Понякога намираш начин, аз не успях днес. Той просто бе малко по-добър от мен днес – с какво точно, трябва да прегледам ключовите моменти. Беше по-спокоен", заяви Федерер, цитиран от tenniskafe.com.