Мадисън Кийс аут за първия турнир от Големия шлем

снимка: БТА/AP

Намиращата се на 8-о място в женската тенис ранглиста на УТА американка Мадисън Кийс ще пропусне първия турнир от Големия шлем за 2017-а година, тъй като се е подложила на операция на китката. 

21-годишната Кийс няма да играе на Откритото първенство на Австралия, тъй като операцията, която претърпя в края на ноември все още не й позволява.

Турнирът в Мелбърн стартира на 16-и януари.

"Три дни след турнира на УТА, с който беше сложен край на сезона в женския тенис, се подложих на малка артроскопия на лявата китка. Процедурата беше много кратка, не са засегнати никакви връзки или сухожилия и всичко върви много добре. Но не искам да прибързвам и следвам препоръките на лекарите, които ме съветват да се върна на корта в правилния момент, обясни в профила си американката, която на всеки от турнирите от Големия шлем миналата година достигна минимум до осминафинал.

Също така Кийс, която играе приоритетно с дясната ръка, през 2017-а година се връща към работа си с Линдзи Дейвънпорт, след като през последния сезон беше тренирана от Томас Хогстед.