Мач на Кубрат Пулев вероятно няма да има

снимка: ARD

По всичко изглежда, че претендентът за световната титла Кубрат Пулев все пак няма да излезе на ринга утре вечер в галавечерта на "Зауерланд" в Рощок, Германия.

След като вчера американецът Джоуи Давейко на пожар замени отказалия се Илайджа МакКол, преди броени часове стана ясно, че има голяма вероятност Давейко също да не излезе срещу Кубрат.

Както бе и в случая с Илайджа МакКол, причините отново са финансови, като Давейко има обещание за далеч по-добри условия за мач във Филаделфия на 16 май.

В основата на всичко стои мениджърът Джей Ръсел Пелц, който разкри, че 23-годишният Давейко няма да пътува за Рощок.

"Джоуи Давейко няма да се бие срещу Кубрат Пулев. Той бе в моя офис и подписа договор за мач във Филаделфия на 16 май", разкри Ръсел Пелц.

Все още няма официална информация от страна на "Зауерланд" по отношение на ситуацията. Имайки предвид обаче, че галавечерта е утре вечер, то вече е напълно невъзможно Кубрат Пулев да излезе по план на ринга.

За Кобрата това трябваше да бъде юбилеен 20-и мач като професионалист и може би последна репетиция преди дългоочаквания сблъсък с Владимир Кличко за световната титла.