Любовта никога не ще умре: Една година без Трифон Иванов

13-и февруари ще остане фатален ден за България и родния футбол. Точно преди година от този свят си отиде Трифон Иванов. Легендарният защитник получи сърдечен удар на 50-годишна възраст. Времето лети, но болката така и не изчезва.

Туньо не бе просто един от националите, които сътвориха чудото през 1994-а. Легендарният играч бе истинско страшилище за съперниковите нападатели. Редица известни и велики играчи са казвали, че Трифон Иванов е просто огромна стена, която не могат да преминат.

Всеки един играч от онова поколение, Пеневата чета, малко или много се завърза с ръководни постове във футбола. Така с годините хората някак забравиха за техния успех, а те си навлякоха гнева на феновете. Туньо обаче остана някак си в страни от нещата. Въпреки че е бил футболен шеф, той остана този скромен и добър човек, който бе и извън терена.

Най-обичаният, така бе известен Туньо. Така й ще остане завинаги в историята на футбола. Той бе обичан от фенове, които не се харесват по между си. Привърженици на ЦСКА и Левски, на Ботев и Локо, дори най-големите врагове във Австрия - Рапид (Виена) и Аустрия (Виена) споделяха общата си любов към безкомпромисния защитник. Любовта към Туньо събра дори бивши съотборници, които с годините успяха да се намразят.